Recensies

Enkele recensies van onze studenten

✍ Student #1

“Bij Markaz Al-Mabaadie ben je voor het leren van Arabisch in goede handen, in shaae Allaah!

Alhamdu liLlaah, mijn ervaring met de Markaz is zéér zéér positief. Allereerst is de lesstof gewoon on point. De wijze waarop je nieuwe vocabulaire leert is zeer effectief. Verder leer je stapsgewijs steeds nieuwe qawaaid. Door middel van oefeningen blijft dit alles goed bij en word je steeds vaardiger in het Arabisch, biidni Allaah. Na een maand heb ik dan ook bij mijzelf grote vooruitgang gezien, alhamdu liLlaah. Een ander punt waarop de Markaz het goed doet is persoonlijke aandacht. Ze kijken goed naar welk tempo jij aankan en spelen daarop in. Er wordt ook regelmatig gevraagd naar hoe je het vindt. Ook voegen zij daad bij woord! Je mag zelfs nog meer dan dat verwachten. Ik waardeer de Markaz om haar betrouwbaarheid, oprechtheid, betrokkenheid, beleefdheid, professionaliteit, nederigheid, inzet en nog veel en veel meer. Dit is naar mijn ervaring en het uiteindelijke oordeel is bij Allaah.”

Geschreven op 10 Dhul Qi’dah 1440.

✍ Student #2

“Ik was al een geruime tijd op zoek naar online lessen, waarbij Arabisch op goed niveau wordt onderwezen, omdat deze in mijn omgeving ontbreekt.

Sinds kort ben ik gestart bij Al-Mabaadie Arabic Centre en ik kan alleen maar enorm tevreden zijn, alhamdulillaah. Buiten het feit dat je een duidelijk beeld krijgt van de lessen d.m.v. een proefles, is de leraar erg geduldig, gestructureerd en legt alles helder uit, Allaahumma baarik. De lessen zijn erg prettig en interessant. Sterker nog, de lessen zijn boven mijn verwachting en ik kijk iedere week weer uit naar een les. Wanneer mensen mij zouden vragen waar les te moeten nemen, dan zou ik voor de volle 100% Al-Mabaadie Arabic Centre adviseren.

Moge Allaah Al-Mabaadie Arabic Centre, de oprichters, leraren en eenieder die heeft bijgedragen aan het opzetten en het verspreiden van de Arabische taal beschermen tegen al het kwaad en hun eindbestemming Jannah laten zijn, ameen.”

✍ Student #3 (moeder over haar dochter)

“Voor Sara is het de beste keuze die wij voor haar hebben gemaakt. Alhamdoelillah dat Allah El ‘Aziz ons in staat heeft gesteld om dit haar aan te bieden. En Alhamdoelillah dat Allah Sobhanahoe wa Te’ala jullie in staat heeft gesteld om veel mensen de Arabische taal te kunnen leren. Dit is een zeer grote gunst van onze Schepper. Sara vindt het hartstikke leuk en haar juf heeft zo veel geduld en legt alles zo goed uit, Allahoemma baarik leha. Moge Allah El ‘Aziz haar alleen met profijtvolle kennis begunstigen. Het lesmateriaal vinden wij ook echt een pluspunt, het is ook Islam gerelateerd. Pas geleden gingen de teksten over de menselijke zintuigen, in de tekst wordt men herinnerd aan Allah Sobhanahoe wa Te’ala die ons hiermee begunstigd heeft. Geen plaatjes, nog een pluspunt. Kortom het lesmateriaal is zeer goed en profijtvol. En ze heeft het echt getroffen met haar juf, Alhamdoelillah.”

✍ Student #4

“De een-op-een lessen bij Al-Mabaadi Arabic Center zijn echt goed walhamdulillaah. Ik heb in een zeer korte tijd meer Arabisch geleerd dan groepslessen die ik voorheen elders nam. Het is een aanrader voor een ieder die de taal wil leren en dit niet in groepsverband kan doen. Het vergt wel heel veel geduld en inspanning. Maar met de uitstekende een-op-een begeleiding van de leraar wordt je goed op weg geholpen. Het is ook makkelijk te combineren naast je drukke leven met school, werk, gezin etc. Daarnaast is het fijn dat je je eigen lestijden kunt bepalen.”

✍ Student #5

“Al-Mabaadie Arabic Centre is een geweldig initiatief hier in de Benelux! De Markaz maakt het mogelijk -met de Wil en Hulp van Allaah- om op hoog niveau te studeren en dit vanuit jouw eigen huis.

Per les heb je een goede hoeveelheid nieuwe theorie en woordenschat, niet teveel maar zeker ook niet te weinig. Wat érg fijn is, is dat de theorie op een eenvoudige manier wordt uitgelegd waardoor je het goed kan begrijpen en onthouden. Dit maakt het studeren gemakkelijk en leuk.

Moge Allaah deze Markaz zegenen en behouden. En moge het voor eenieder die er aan heeft bijgedragen, een middel zijn voor het betreden van het eeuwige Paradijs.”

✍ Student #6

“Ik ben alhamdullillah erg tevreden met de lessen die ik tot nu heb gehad. De stof is duidelijk en de docent legt het geduldig uit. Wat fijn is, is dat er rekening wordt gehouden met je persoonlijke niveau en hier aandacht aan wordt geschonken. De lessen zijn interactief waardoor je direct vragen kan stellen en je je uitspraak ook kunt oefenen. Ik zou het andere broeders en zusters zeker aanraden wanneer je je Arabisch wilt verbeteren in zowel het spreken als begrijpen!”

✍ Student #7 en #8 (vader en zoon)

“Ik en mijn zoontje zijn zeer tevreden met de Arabische cursus die we volgen. Er wordt geduldig les gegeven, afspraken worden altijd nagekomen en altijd stipt op tijd Allahoumma barek! Wat ik als zeer positief en zeldzaam ervaar in deze tijd is dat wanneer je een keer niet kan op het afgesproken tijdstip en je zegt af, wordt er altijd naar een oplossing gezocht en ben je je les niet kwijt.

Verder zijn de lessen duidelijk en wordt het goed uitgelegd. Als je met vragen zit buiten de lessen om wordt er altijd snel gereageerd.

Moge Allah tevreden zijn met het geen jullie doen en jullie er rijkelijk voor belonen. Ameen”

✍ Student #9

“Ik ben nu een half jaar geleden begonnen met de Arabische lessen bij Al-Mabaadie Arabic Center. Na meerdere pogingen gedaan te hebben om de Arabische taal te leren heb ik een aantal keer afgehaakt . Ik vond het te moeilijk en lastig te begrijpen waardoor ik mijn motivatie steeds verloor. Nu een half jaar later .. ben ik verliefd geworden op de Arabische taal Alhamdoulillah, omdat ik 1 op 1 lessen volg krijg ik genoeg begeleiding totdat ik het begrijp en dat houd mij gemotiveerd. Ik zou zeggen neem een proefles en ervaar het zelf!”

✍ Student #10

“Ik ben heel erg blij met de Arabische lessen bij Al-Mabaadie Arabic Centre. Ik had nooit verwacht dat ik in een korte tijd zou kunnen schrijven en lezen. De opbouw van de lessen zijn erg goed en leerzaam. In een korte tijd erg veel geleerd Alhamdoulilah.”

✍ Student #11

“Ik volg nu een tijdje les bij Al-Mabaadie Arabic Centre en ik ben erg tevreden Alhamdulliah. De manier hoe de lessen zijn opgebouwd en hoe de lessen worden gegeven ervaar ik als zeer prettig. Ik ben erg tevreden over mijn docente Allahuma bareek, dat laat ook zien dat jullie de docenten zorgvuldig uitkiezen. Moge Allah jullie rijkelijk belonen voor dit initiatief! Ik ben jullie erg dankbaar, moge Allah het zwaar laten wegen op jullie weegschaal..”

✍ Student #12

“Ik vond de lessen erg leerzaam en profijtvol. Het boekje (al-Ajurumiyah) was erg duidelijk en structureel. Mijn begrip van Arabisch grammatica is veel beter geworden en herken veel regels tijdens het lezen van de Qur’aan.  Alhamdulillaah Ik ben als eerst Allah en daarna Al-Mabaadie Arabic Centre en mijn lerares erg dankbaar hiervoor. 

Baarakallaho feekom.”

✍ Student #13

“Ik ben een heel tevreden studente. Ben in een korte tijd Arabisch gaan beginnen lezen en schrijven bij Al-Mabaadie Arabic Centre, waar ik voorheen nog geen woord kon uitspreken. Nu kan ik alhamdoulilah op z’n minst de moshaf lezen. 

Ben inmiddels aan niveau 2 begonnen en heb er absoluut geen spijt van, integendeel!

Als er gratis lessen worden aangeboden, zou je geen moment mogen twijfelen. Zo was ik begonnen en ik wil alleen maar meer en meer leren om in sha Allah de Arabische taal onder de knie te krijgen.”

✍ Student #14 (studeert ook de Madina boeken aan het taalinstituut van de universiteit te Madina)

“Bij markaz Al-Mabaadie Arabic Centre ben je voor het leren van de Arabische taal op de juiste plaats. Door goed opgebouwde en inhoudelijke één-op-één lessen merkte ik al snel verbetering in lezen en begrijpen. Al hamdulilah, tijdens de lessen ervaar ik betrokkenheid van de docent richting mij, als student en interactie waardoor ik meer motivatie krijg in elke les. Baarakallahoe fiekoem wa djazaakoem allahoe ghairan.”

✍ Student #15 (een bekeerlinge die volgende week begint met niveau 3)

“Ik ben nu een tijdje student bij Al-Mabaadie Arabic Centre, en ik vind het heel prettig dat de lessen hier standaard 1 op 1 zijn. Dat betekend dat de lerares altijd op jouw tempo werkt, snel waar dat kan, langzamer waar het nodig is. Het lesboek is volledig in het Arabisch, dat kan als je net begint een beetje overweldigend zijn. Maar dat is eigenlijk de beste manier om snel en veel te oefenen met wat je aan het leren bent. Mijn lerares neemt ook duidelijk de tijd om de lessen die ik met haar heb goed voor te bereiden, en dat maakt de lessen extra leuk. Ik kan iedereen die overweegt Arabisch te gaan leren absoluut aanraden om hier een gratis proefles te nemen, om te kijken of het ook iets voor jou is!”

✍ Student #16

“De lessen gaan heel goed bij Al-Mabaadie Arabic Centre. Mijn docente heeft veel geduld voor mij. Ze legt de stof goed en begrijpelijk uit. Door de 1 op 1 lessen kan de docente zich focussen op mij. Ik merk zeker dat ik vooruit ben gegaan alhamdoulilah. De stof lijkt in eerste instantie veel maar als je er eenmaal in komt gaat het veel makkelijker.”

✍ Student #17 (een bekeerling die bezig is met niveau 1)

 “As-salaamu ‘alaykum,

Wat een prachtige recensies zijn er al geschreven over Al-Mabaadie Arabic Centre!

Moge Allaah, Al-Mabaadie Arabic Centre zegenen, beschermen tegen al het kwaad en rijkelijk belonen voor hun inzet en inspanning. Ameen.

El-Ḥamdulilaah, dat Allaah het gemakkelijk heeft gemaakt om ook online Arabisch te leren. Wat een gunst!

Ikzelf ben opgevoed met het Nederlands als moedertaal en ben geen natuurtalent in het leren van een buitenlandse taal. Met het juist uitspreken (articuleren) van de letters in het Nederlands had ik altijd al wat moeite. Door te starten met het leren van de prachtige Arabische taal ben ik veel nauwkeuriger en duidelijker gaan spreken. Nooit gedacht dat toen ik Arabisch ging leren zoveel ruzie met mijn tong, keel en mijn hersenen zou gaan krijgen. Wat een strijd en wat een geweldige ervaring!

Na een aantal teleurstellingen en omzwervingen ben ik uiteindelijk terecht gekomen bij Al-Mabaadie Arabic Centre. Na eerst een proefles te hebben gedaan, heb ik me ingeschreven bij Al-Mabaadie Arabic Centre en ben ik bij hun helemaal opnieuw gestart (vanaf de basis = niveau 1) met het leren van het Arabisch. 

Waar ik echt heel erg blij mee ben, is hoe zij het programma hebben opgezet Je hebt bij hun geen aanvangsniveau nodig zoals bij sommige andere programma’s.

Als werkende met een gezin is de flexibiliteit die zij bieden super prettig.

Stap voor stap nadert het einde van niveau 1. In dit niveau heb ik geleerd om lettercombinaties te maken die ik ooit veel te moeilijk vond om uit te spreken. Door het inzicht en de ervaring van de leraar werden mijn lessen anders ingedeeld. Met deze aanpak was er direct vooruitgang in alle opzichten. Hierdoor ben ik nu ook veel gemotiveerder. Dit had ik nodig!

Terwijl ik dit schrijf krijg ik tranen in mijn ogen van blijdschap en dank ik Allaah dat Hij me geleid heeft naar Al-Mabaadie Arabic Centre.

12 juni 2021 // 1442/11/2 “

✍ Student #18 (Niveau 1 afgerond en met niveau 2 begonnen)

،السَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ”

Alle Lof behoort toe aan Allah alléén, we prijzen Hem voor de gunsten en kennis die Hij ons heeft gegeven en ik vraag Allah om ons in kennis te vermeerderen.

Al een tijdje volg ik 1 op 1 les en heb sinds kort niveau 1 afgerond Alhamdulillah, hier heb ik vanaf het alfabet de letters met alle klinkers, woorden, korte zinnen en korte verhalen leren lezen en schrijven. Nu ben ik al paar weken met niveau 2 begonnen, waar ik alles begrijpend zal leren lezen en schrijven plus met behulp van taalkundige stelregels het in de juiste context te plaatsen in sha Allah.

Hier bij Al-Mabaadie Arabic Centre heb ik mijn eigen tempo en tijd kunnen invullen en advies op maat gekregen in mijn studieloop en huiswerk. Ik raad iedereen aan die graag Arabisch wilt leren om zich zo snel mogelijk aan te melden.

Ik kijk naar uit naar de aankomende lessen want je leert elke dag iets nieuws Alhamdulillah!

Moge Allah het accepteren en de leraren goed belonen”

✍ Student #19 (zij studeerd: المذكرة النحوية في تيسير متن الآجرومية)

“Het boek “Shar7 Al Aajrumiyyah” is een heel erg bekend boek bij de geleerden en deze zelfde geleerden sporen de moslims aan om dit boek te bestuderen. Bekend bij hen حفظهم الله maar wel (helaas) heel erg onbekend bij velen hier in NL/BE…

Zelf kwam ik hiermee in contact na twee/drie jaar (!) Arabisch te hebben gestudeerd. Na deze jaren had ik het gevoel dat ik wat miste. Dieptegang. Té diep gaan is niet goed, ik wou een duik nemen zonder te verdrinken dus heb ik besloten om Al-Mabaadie Arabic Centre een bericht te sturen. Ik sprak met de lerares en daarna besloten we samen (nadat ze me heeft getest op mijn niveau) het boek “Shar7 Al Aajrumiyyah” te behandelen.

Het boek is samengesteld door de markaz zelf en wordt heel erg simpel uitgelegd, en er worden voorbeelden gegeven vanuit de Quraan wat de lessen nog interessanter maken. Met Shar7 Al Aajrumiyyah leer je “het skelet” van de Arabische taal. Je leert hoe de Arabische grammatica in elkaar zit op een duidelijke, overzichtelijke en simple manier (je krijgt de PDF doorgestuurd van Al-Mabaadie. Heel erg overzichtelijke PDF). Het wordt uitgelegd in het Arabisch maar als je een woord, begrip etc niet begrijpt dan kan je het altijd vragen aan de lerares/leraar.

Het boek is zeer sterk aangeraden voor degenen die al wat arabische lessen achter de rug hebben gehad (of Arabisch begrijpen/spreken etc) en opzoek zijn naar groter begrip & dieptegang. Een heel erg mooi boek om de grammatica van de Arabische taal te begrijpen. Het versterkt je begrip over de Arabische taal en dus ook van de Quraan.

De lerares gaat er ook doorheen op jouw tempo (1 op 1 lessen) en als er extra oefeningen nodig zijn dan voorziet ze je deze. Zo weet jij (en zij) ook meteen of je de les hebt begrepen.

Ben je aan het twijfelen of Shar7 Al-Aajrumiyyah iets voor jou is? Lees dan zeker het advies/uitspraken van de geleerden en stuur Al-Mabaadie Arabic Centre een bericht voor meer info/uitleg in shaa Allaah.”

✍ Student #20 (Een bekeerlinge heeft Al-Ajurumiyah (المذكرة النحوية في تيسير متن الآجرومية) afgerond!)

“Ik heb Alhamdoulillaah bij Al-Mabaadie Arabic Centre niveau 2, 3, 4 en nu het Ajurumiyah boek (niveau 5-6) met de hulp van Allaah تعالى afgerond. 

Het boek is zeer maar dan ook zeer nodig bij het vormen van de zinnen in de juiste context.

Het boek Ajurumiyah vond ik in begin eigenlijk heel erg vermoeiend en viel best zwaar om te leren maar de vruchten die je ervan plukt wanneer je klaar bent zijn talrijk. 

Wanneer ik nu naar het boek kijk dat ik ooit met moeite opendeed voel ik echt vreugde subhanAllaah.

Toen ik de lessen van het boek herhaalde, voor de toets die aan het einde volgt, was ik eigenlijk best wel emotioneel dat het nu klaar is want heb werkelijk de zoetheid erin gevonden na het afronden ervan! 

En het heeft mij echt geholpen bij het memoriseren van de Quraan ook, omdat ik Alhamdoulillaah niet meer lang na zit te denken of de aya op een fatha of een kasra eindigde aangezien dat in de boek werd behandeld (waarom een word een bepaalde harakaat kijgt).

De lerares heeft mij altijd goeie uitleg keer op keer gegeven en zou de regels ook herhalen wanneer ik in de war was of een regel was vergeten.  

Ik ben echt positief over de lessen Alhamdoulillaah en echt blij dat ik dit boek heb kunnen behandelen.”

✍ Student #21 (Weer een zuster die Al-Ajurumiyah heeft afgerond!)

بسم الله الرحمن الرحيم

“Met de gunst van Allaah heb ik het boek “Al-Ajurumiyah” afgerond. Dit boek heb ik vanaf het begin tot het einde onderwezen gekregen bij Al-Mabaadi Arabic Centre door een van de leraressen. De lerares -moge Allaah haar belonen- is heel erg geduldig in het beantwoorden van de vragen, en geeft veel handige tips en tricks mee die de regels makkelijker maken om te onthouden allahuma baarik.

Dit boek is een parel en een mooie start voor het begrijpen van de grammatica van het Arabisch. Met dit begrip zal bi idhni Allaah ook je begrip van de Quraan & Sunnah vergroten. Een echte aanrader!”

✍ Student #22 (een 15 jarige student uit België)

“Ik heb bij Al-Mabaadie Arabic Centre met 1 lesuur per week gedurende één jaar tot en met niveau 4 afgerond en zeer veel geleerd over de Arabische taal, zowel woordenschat als grammatica. De 2 leerkrachten die ik heb gehad waren allebei bekwaam en flexibel. Daarom vonden de lessen steeds plaats wanneer dat voor mij uitkwam. Ook stonden de leerkrachten er voor open om de lessen uit te stellen wanneer ik me in een drukke periode bevond. Moge Allah deze leerkrachten de allerhoogste rang in het paradijs schenken.”

✍ Student #23 (A revert muslimah from Czech Republic studying the Arabic language)

“I find it very convinient that the lessons are 1 on 1 so that it has a very individual approach. The teacher is very genuiene, patient and considerate person, which makes me feel at ease during the lessons even tho arabic is very hard language and I am a complete beginner. Slowly I can read some words and the alphabet just after 1-2 months, so I already see the effectivness. “Al-Mabaadie Arabic Centre” is trustworthy and reliable with any requests or adjustments to lessons.”

✍ Student #24

“Na kennis te hebben opgedaan over het belang van het leren van de Arabische taal, besloot ik om ermee te starten. Na verschillende lesmethodes te hebben geprobeerd, merkte ik na lange tijd helemaal geen vooruitgang op. Het viel mij op dat bij de lesmethodes waar ik mee was gestart, er voornamelijk gefocust werd op woordenschat en zinnen memoriseren en dat andere belangrijke onderdelen niet onderwezen werden, zoals bv grammatica. Terwijl alle onderdelen van belang zijn om de taal correct te kunnen beheersen. Ik volg momenteel lessen bij Al-Mabaadie en ben ontzettend tevreden met zowel het lesmateriaal als de manier waarop les gegeven wordt. In een zeer korte tijd merk ik een enorme vooruitgang. Er wordt gefocust op alle belangrijke onderdelen binnen de Arabische taal en dat op hoog niveau! Tijdens de lessen dient men goed aantekeningen te maken, zodat je het zelf buiten de lessen verder kunt doornemen en memoriseren. Mijn Egyptische lerares is heel geduldig en legt alles duidelijk uit. De tempo van de lessen vind ik precies goed. Ik volg meerdere lessen per week om snel vooruitgang te maken. Studeren bij Al-Mabaadie is zeer profijtvol voor degenen die erg gemotiveerd zijn en de Arabische taal in een korte tijd, op de correcte wijze, willen leren!”


Ben je na het lezen van de recensies enthousiast geworden? Dan kun je met ons contact opnemen voor een GRATIS proefles. Dit zal jou een duidelijk beeld geven over het lesmateriaal & lesmethode en weet je direct wat je te wachten staat.

Wij hopen je snel te mogen verwelkomen als één van onze studenten.

 

Translate »